Наздраве – за кръвта и забравата!

Ерик и Суки се влюбват безпаметно в поредния роман от поредицата "Истинска кръв"
8 мар 2011 16:00,
0
Наздраве – за кръвта и забравата!
Корица: Хермес

Пореден роман от култовата сага „Истинска кръв“ излиза у нас.

Четвъртата книга на Шарлейн Харис е със заглавие „Мъртви за света“ и разказва историята от четвъртия сезон на хитовия сериал „Истинска кръв” по НВО.

В нея Суки Стакхаус се опитва да прекрати контактите си с вампирската общност и да се пребори с болката от раздялата с Бил.

Плановете й обаче са осуетени, когато, на път към дома, пред колата й изскача Ерик Нортман, водачът на местните вампири, разсъблечен и обезумял.

Ерик е бил омагьосан от вещици и страда от пълна амнезия. Събратята му трябва да го скрият, преди вещиците да го намерят, и най-доброто място за това се оказва домът на Суки.

Тя се съгласява да се грижи за него, защото се нуждае от голямата сума пари, която ще получи. Поради амнезията поведението на Ерик е коренно различно от преди – от властния, арогантен лидер и непоправим женкар не е останала и следа.

Проявите на ранимост и нежност на новия Ерик го правят още по-неустоим за Суки и тя се влюбва в него.

Още по темата
17 фев 2010 11:21
0

Щастието им не продължава дълго, защото става ясно, че ще се наложи вампирите да влязат в битка с вещиците, а Суки ще бъде техен съюзник.

Ще запази ли чувствата си Ерик, ако паметта му се завърне, и не е ли изправена Суки пред поредната раздяла, която ще разбие сърцето й?

Прочети откъс от романа!

Шарлейн Харис започва писателската си кариера веднага след дипломирането си в колежа „Роудс”, където получава бакалавърска степен по английски език и масова комуникация.

След публикуването на два самостоятелни детективски романа Шарлейн започва серията с главна героиня Аурора Тийгардън. Първото заглавие е номинирано за наградата „Агата” в категория „Най-добър роман за 1990 година”. След осмата книга в поредицата авторката поставя начало на по-мрачната и провокативна серия с главна героиня Лили Бард.

След двете серии романи Харис все още не е постигнала желания успех. Тогава й хрумва да комбинира елементи от научната фантастика, криминалните и романтичните четива, за да разкаже историята на жена, влюбила се във вампир. Така се ражда романът „Мъртви преди мрак”, първа книга от серията „Истинска кръв”.

Романът моментално привлича вниманието на критици и почитатели на вампирските саги. Звездният час на Шарлейн Харис настъпва, когато продуцентът Алън Бол й предлага да направи сериал по книгата...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари